Η Πολιτική Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" εκυκλοφόρησε ημερολόγιο τσέπης για το 2020 αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μαρτυρικού Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια.

 

 

Αρ. Πρωτ. 20190923-01                                                             Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΠλοιαράκιΗ Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», Συνεχιστές της Πολιτικής του Καποδίστρια, με αφορμή τα 188 έτη από τη δολοφονία του πρώτου Κυβερνήτου της Ελλάδος τελεί την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, πανελλαδικά Μνημόσυνο εις μνήμην του.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας αποδεδειγμένα αποτελεί το πρότυπο του Χριστιανού πολιτικού, ο οποίος δεν θεωρούσε την πολιτική εξουσία πέρα και ανεξάρτητη από την Εκκλησία. Δεν την ασκούσε αυτόνομα, αλλά έχοντας τη βαθύτατη συνείδηση ότι η πολιτική εξουσία ανήκει στην «πάσα εξουσία» του Χριστού.

Οι πολιτικές του επιλογές ήταν απόλυτα πρωτότυπες, επειδή ο Κυβερνήτης εμπνεόταν από την βαθιά του πίστη στον Χριστό και την αντίληψη περί Πολιτικής που επικρατούσε στη Ρωμιοσύνη. Γι’ αυτό δεν αντέγραψε κανένα υφιστάμενο πολιτικό σύστημα της εποχής του. Αυτή η απόλυτα έντιμη, θυσιαστική και ανιδιοτελής άσκηση της πολιτικής κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αναστήσει την Ελλάδα από τις στάχτες και να δημιουργήσει Κράτος.

Με βαθύτατη αίσθηση ευγνωμοσύνης προς αυτό το μοναδικό ανάστημα στον χώρο της πολιτικής στην Πατρίδα μας, η Πολιτική Παράταξή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καλεί την πνευματική και πολιτική ηγεσία της Χώρας όπως και όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στο Μνημόσυνο εις μνήμην αυτού του όντως μεγάλου πολιτικού Ανδρός.

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» προσκαλεί τους φίλους, τα μέλη και κάθε Έλληνα πολίτη να τιμήσουμε τον ηγέτη μας, τον Μαρτυρικό Μοναδικό Έλληνα Κυβερνήτη της Πατρίδος μας, τον Ιωάννη Α. Καποδίστρια:

(Α) Την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας (περίπου στις 10:00) στο ετήσιο μνημόσυνο που θα τελέσουμε, όπως πάντοτε, στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων, στην οδό Ασκληπιού 38, στο κέντρο της Αθήνας.

(Β) Την ίδια μέρα, Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017 το απόγευμα, στις 18:30, στον Ι. Ν. Αγ. Μάρκου του Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια, στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 48, θα γίνει το φιλολογικό μνημόσυνο του Κυβερνήτου με ομιλητή τον εκ των Συνδιοικητών της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» κ. Μανώλη Β. Βολουδάκη.

 

Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μας καλεί στο Μνημόσυνο, που θα τελέσει στην μνήμη του δολοφονηθέντος Κυβερνήτου μας Ιωάννου Α. Καποδίστρια, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, 10:00 π.μ. στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων Αθηνών (Οδός Ασκληπιού 38, πλησίον οδού Ακαδημίας).

stefani kapodistria

Η Πολιτική Παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" μας καλεί στο Μνημόσυνο πού θα τελέσει

στην μνήμη του δολοφονηθέντος Κυβερνήτου μας

Ιωάννου Α. Καποδίστρια

την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, 10:00 π.μ.

στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων Αθηνών

(Οδός Ασκληπιού 38, πλησίον οδού Ακαδημίας).